Media en recensies

melissa, Dutchbookdragon

De Strijd om Aera: Verraad is een erg sterk eerste deel van een nieuwe dystopische Young Adult serie. Ik ben heel benieuwd hoe het verhaal verder gaat!


sandra hutchinson, in de boekenkast

Sanne de Bock weet op aangename, bijna filmische manier het verhaal over te brengen en het is als lezer dan ook vrij gemakkelijk om je in het verhaal in te leven. (...) Dit eerste deel is in elk geval een veelbelovend begin van een spannende trilogie.


sanne, boekenbende

Ondanks dat er een aantal zaken in mijn ogen niet helemaal klopten, heeft het verhaal mijn nieuwsgierigheid gewekt om verder te willen lezen. (...) Verraad is een fijn debuut vol potentie, waarbij ik hoop dat de Bock in Verlangen volledig op stoom is gekomen. Ik geef het boek 3 sterren.

 


BOEKENWURM SUUS

Op sommige momenten dacht ik ah, het zal wel die kant op gaan, en net nadat ik dat dacht ging het verhaal een hele andere kant op. Dat maakte het verhaal extra leuk en extra spannend, want hoe zou het nou gaan aflopen...

 


demi, meer boeken blog

Ik heb ontzettend genoten van dit boek! Het begin van het boek wekte direct mijn interesse en ik wilde graag weten wat er zich allemaal afspeelde, wat ervoor zorgde dat het moeilijk was om niet stiekem wat meer hoofdstukken te gaan lezen dan de afgesproken hoofdstukken (i.v.m. de buddyread).


monica, my perfect booklife

Er zit potentie in het verhaal en in de auteur. Het boek had voor mij toch meer mysterie mogen hebben, meer vaart en meer bonding met andere personages. Ik ben benieuwd hoe deel 2 gaat zijn!

 


Moon, Mustreads or Not

De strijd om Aera, Verraad, is voor een Fantasie lover een dikke aanrader, met het open einde raak je hongerig naar meer. Wanneer je eenmaal in de wereld tussen goed en kwaad gestapt ben, wil je weten hoe het afloopt.


emmy, zon en maan

Helaas bleek Verraad niet helemaal mijn ding. Ik had een aantal problemen met wat zaken, waardoor de geloofwaardigheid van het verhaal niet tot uiting kwam. (...) Ik heb gehoord dat boek 2 een stuk beter zou zijn, dus ik ben benieuwd!


Anneke van Ieperen, Hebban

'Beslist geen onverdienstelijk debuut'

 

Sanne de Bock heeft met Verraad beslist geen onverdienstelijk debuut geschreven en er is ruimte voor groei. Wanneer ze haar gehele schrijfstijl net zo vlot kan krijgen als haar dialogen en ze de wereld van Aera nog verder uitbouwt kan ‘De strijd om Aera’ een hele interessante serie worden.      

De Strijd om Aera Verraad Sanne de Bock hebban recensie anneke van ieperen

Manon, Thrillers and More

Al met al een prima debuut van Sanne de Bock en hopelijk in deel 2 meer over Aera. Ik ben zeker benieuwd hoe het verder gaat.

PAS OP! DEZE RECENSIE BEVAT SPOILERS!


Sanne, Qreative Minds

Toen ik het boek uit had, voelde ik iets van trots. Trots op Sanne de Bock dat zij zo'n soort boek heeft weten te schrijven. Young-Adult maar dan zonder de clichés. Er zijn niet veel van dit soort Nederlandse Young-Adult boeken te koop, en al helemaal niet van zulke jonge auteurs. Ik hoop dat de boeken ook voor het buitenland worden vertaald, want ik vind dat het boek daar goed genoeg voor is. Ik kan niet wachten tot ik het tweede deel kan lezen. 


Conny Schelvis-mens, Boekenbijlage

Hoewel Verraad het eerste deel is van een trilogie is het goed zelfstandig te lezen. Het verhaal heeft een mooie opbouw en een flinke dosis spanning die tot het einde toe doorloopt. Een verhaal dat niet het zoveelste young adult verhaal is van een stoere meid die de wereld moet redden maar een verhaal met een originele invalshoek dat zeker de moeite waard is om te lezen.

recensie de strijd om aera verraad sanne de bock conny schelvis conniesboekkies boekenbijlage

Interview: 'Nijmeegs schrijftalent in doktersjas' - Kim Saris, De Nijmeegse Stadskrant

Fantasierijk debuut over de waanzin van oorlog en religie

 

Zelfs voor haar naaste vrienden was het een verrassing. De Nijmeegse student Sanne de Bock (23) is dokter in de dop én een ware schrijfster. Jarenlang hield ze geheim dat ze werkte aan haar boek De strijd om Aera 1 – Verraad. Na twee jaar is haar droom uitgekomen: haar eerste boek is verschenen. Met trots kan de Nijmeegse zich nu presenteren als een van de weinige vrouwelijke jonge auteurs in Nederland.

de nijmeegse stadskrant kim saris de strijd om aera verraad sanne de bock interview

YA-week interview met Sanne de Bock - Kinderboeken

Is de tattoo op de cover van het boek Verraad echt van Sanne de Bock? Wij interviewden Sanne, lees je met ons mee?


Interview: 'Een dokter die wel duidelijk schrijft' - Tom Plaum, ANS

Veel mensen met een vlotte pen hebben de droom om ooit een boek te publiceren. Hoewel het voor veel jonge schrijvers bij een droom blijft, heeft Sanne de Bock, masterstudent Geneeskunde aan de Radboud Universiteit, daad bij het woord gevoegd. Haar debuutroman Verraad is het eerste deel van de young adult trilogie De Strijd om Area. Het boek is sinds afgelopen zaterdag te koop en wordt aanstaande zaterdag gepresenteerd. ANS sprak met De Bock over haar boek, het schrijfproces en de combinatie van studeren en een boek publiceren.

interview sanne de bock de strijd om aera verraad ans algemeen nijmeegs studentenblad tom plaum

Interview met Sanne de Bock - Rosanne, Qreative Minds

Sanne de Bock is 23 jaar oud en studeert geneeskunde in Nijmegen. Naast het schrijven spendeert ze momenteel dus erg veel tijd in het ziekenhuis vanwege haar coschappen (de stages bij verschillende medische specialismen). Ook is ze druk met de theatergroep waarin ze speelt en probeert ze regelmatig te sporten - ze heeft altijd wel wat te doen dus!

De strijd om aera verraad sanne de bock qreative minds interviews rosanne de rue

Interview: 'Overdag student, 's avonds schrijver' - Jozien Wijkhuijs, Vox

Vanavond verenigt literair Nederland zich op het Boekenbal in Amsterdam, ter ere van het begin van de 82e Boekenweek. Op de Nijmeegse campus loopt ook een hoop literair talent rond. Twee studenten en een onderzoeker over hun liefde voor het schrijven.

de strijd om aera: verraad sanne de bock interview vox radboud universiteit jozien wijkhuijs voxweb